Scones.nu

Recep och tips om scones

Enkla scones med mandel

Ett recept på enkla scones som garneras med mandelspån. Ett gott bröd som kan ätas naturellt, utan tillbehör.

Ingredienser
7 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
Till pensling
Ägg
Mandelspån
Råsocker

Tillagning
Börja med att sätta ugnen på 250 grader.

Blanda därefter vetemjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke. Fördela ut smöret i små bitar över mjölet och nyp ihop smöret med mjölet. Bearbeta bladningen tills den blir en grynig massa.

Vispa ägg tillsammans med mjölk. Häll äggen och mjölken i bunken. Arbeta ihop degen till en jämn och formbar deg.

Platta därefter ut degen på ett mjölat underlag så att den är cirka 3 centimeter tjock. Skär sedan ut fyrkantiga bitar och lägg dessa på en smord bakplåt. Pensla degen med det uppvispade ägget och strö över mandelspån och råsocker.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.